Koira pelasti vakavasti loukkaantuneen isäntänsä hengen

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosittain Suomessa palkitaan useita koiria ihmishenkien pelastamisesta. Nyt Yhdysvalloissa on sattunut tapaus, jossa lemmikkikoira on pelastanut vakavasti loukkaantuneen isäntänsä hengen pakkasessa.

Michiganin osavaltiossa asuva isäntä oli lähtenyt uudenvuodenaattona hyytävän kylmässä säässä hakemaan lisää takkapuita, kun hän yllättäen kaatui ja loukkaantui vakavasti. Miehen niska murtui, eikä hän kyennyt liikkumaan lainkaan, vaan kykeni ainoastaan makaamaan paikoillaan lumihangessa noin neljän asteen pakkasessa.

– Huusin apua täyttä kurkkua, jotta puolen kilometrin päässä asuva naapurini olisi kuullut. Kello oli jo 22.30. Naapuri ei tullut, mutta Kelsey tuli, Bob-nimiseksi esittäytynyt mies kertoi The Independent -lehdelle.

Miehellä oli jalassaan ainoastaan ohuet olohousut, paita ja tossut, joten pakkanen olisi todennäköisesti vienyt miehen hengen, mikäli hänen kultainennoutajansa ei olisi saapunut isäntänsä vierelle.

Koira jäi kuitenkin lämmittämään isäntäänsä omalla ruumiinlämmöllään ja haukkui taukoamatta vaatien apua paikalle. Apu saapui lopulta vasta pitkän odotuksen jälkeen, jolloin isännän ruumiinlämpö oli laskenut jo 21 asteeseen, eli hän kärsi vakavasta hypotermiasta.

– Aamulla olin huutanut jo ääneni, mutta Kelsey jatkoi haukkumista ja ulvomista. Se herätti lopulta naapurini mielenkiinnon. Hän saapui puoli seitsemältä aamulla ja löysi minut.