Tutkimus vahvisti: Suklaa helpottaa yskää!

Ruoka Terveys · Stara.fi

Suomessa jylläävät parhaillaan monet taudit, jotka kaatavat ihmisiä sänkyyn ympäri maata. Nyt tieteellinen tutkimus on osoittanut, että suklaalla on positiivinen vaikutus yskästä parantumiseen. Tutkimus tehtiin Hullin yliopistossa ja Imperial College Londonissa. Siinä vertailtiin 163 potilaan tilannetta.

Yliopiston professori Alyn Moricen mukaan tulokset osoittivat, että suklaa helpottaa yskää enemmän kuin perinteiset luomukeinot, kuten esimerkiksi hunaja ja sitruunamehu. Tutkijat sekoittivat yskänlääkkeeseen suklaata ja selvittivät sen helpottavan yskää paremmin kuin tavallinen yskänlääke.

Lisäksi tutkimuksessa selvisi, että suklaan lisäksi myös kookosta sisältävät lääkkeet ovat toimivampia kuin perinteiset yskänlääkkeet. Kookoksen toimivuuden syynä on sen sisältämä teobromiini. Suklaalla lääkityt potilaat parantuivat keskimäärin kahdessa päivässä.