RIP American Apparel – vaateyhtiö lopettaa toimintansa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi viime vuosien kohutuimmista vaatemerkeistä, American Apparel, järjesti taannoin mainosmielessä kilpailun, jossa haettiin maailman parasta peppua. Alastomia naisia mainoksissaan surutta käyttänyt yhtiö joutui oikeuteen myös toimitusjohtajansa kyseenalaisten puuhien takia. Nyt yhtiön taru on ohi.

Splash

Los Angeles Times uutisoi, että taannoin konkurssiin mennyt American Apparel on myyty kanadalaiselle Gildan-vaateyhtiölle. Kaupan johdosta yhtiö sulkee huhtikuuhun mennessä sekä molemmat tehtaansa Los Angelesissa että myös kaikki myymälänsä.

Doc Charney perusti yhtiön vuonna 1997, ja se tuli nopeasti tunnetuksi räväköistä ja rajoja rikkovista mainoksistaan. Sittemmin hyvä maine alkoi rapistua, kun henkilökunta väitti, että Charney piti teini-ikäisiä tyttöjä seksiorjinaan ja pakottanut naistyöntekijänsä seksiin New Yorkin Manhattanilla sijaitsevassa asunnossa uhkaamalla tätä potkuilla. Yhtiö ei kommentoinut syytöksiä.