Ravintola-asiakkaalta törkeä viesti kuittiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Latinalaisessa Amerikassa sukulaisjuurensa omaava tarjoilija Sadie Elledge tyrmistyi äskettäin asiakkaan kuittiin kirjoittamasta palautteesta. Virginialaisessa ravintolassa työskennellyt teini ei saanut juomarahaa, koska asiakkaat antavat kuulemma tippiä vain oman maansa kansalaisille.

Sadie Elledgen isoisä John Elledge jakoi kuitin kuvan Facebookissa. Tarjoilija on syntynyt Yhdysvalloissa ja on siten virallisesti myös maan kansalainen, CBS uutisoi. Kuittikuva aiheutti myrskyn sosiaalisessa mediassa, CBS uutisoi.

Yhdysvalloissa työskentelevät tarjoilijat elävät periaatteessa pelkästään juomarahojen avulla, koska heidän perustuntipalkkansa on usein vain hieman euroa tai kahta suurempi. Toisin sanoen tarjoilijoiden saama tippi riippuu ravintolan tarjoilemasta ruoasta, asiakaspalvelusta ja siten myös takaa paremman asiakkaasta huolehtimisen.