Ilmastoinnin käyttämisellä ikävä terveysvaikutus

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset haluavat yrittää pitää ympäristönsä lämpötilan mukavissa lukemissa mikäli he pystyvät siihen itse vaikuttamaan. Kynttilät, lämmittimet ja takka ovat mukavia viileillä säillä, ja kuumilla ilmoilla monet vannovat ilmastoinnin nimeen.

Nyt uuden tutkimuksen myötä onkin käynyt ilmi, että ihmisten ei kannattaisi yrittää vaikuttaa niin paljon oman ympäristön lämpötilaan. Science of Us -sivusto kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan ilmastoinnin käyttäminen saa ihmiset tuntemaan olonsa liian kuumaksi entistäkin herkemmin.

Tutkimuksessa huomattiin, että ihminen on alkanut kestämään lämpimää ilmaa huonommin jatkuvan ilmastoinnin käyttämisen johdosta. Ilman viilentäminen on johtanut siihen, että ihmiset tuntevat yhä pienemmän lämpötilamuutoksen epämukavana. Ihmisten tulisi aihetta tutkineen Stan Coxin mukaan olla käyttämättä ilmastointia, koska kuuman sietäminen auttaisi ihmisiä ilmastoon mukautumiseen.