Ilosaarirock laajenee kolmipäiväiseksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Joensuun Ilosaarirock laajenee tulevana kesänä kolmipäiväiseksi. Suomen vanhimpiin ja tunnetuimpiin kuuluvaa festivaalia vietetään 14.–16. heinäkuuta. Uutena päivänä perjantaina käytössä ovat festivaalialueen kaikki viisi esiintymislavaa.

Ilosaarirock julkaisee kesän 2017 ensimmäiset artistit maanantaina 23. tammikuuta.

– Ollaan mietitty perjantain muuttamista festaripäiväksi jo pitkään ja viime vuoden menestyneen tapahtuman jälkeen päätimme toimia. Festarivieraille on kesällä tarjolla kolme päivää kahden sijaan ja sitä myöten toki entistä laajempi koti- ja ulkomainen artistikattaus. Ensimmäinen julkistus tapahtuu viikon päästä ja herkkua on tarjolla, se voidaan luvata, Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis kertoo.

Vuonna 1971 perustettu Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteen suurtapahtumapuistossa. Festivaalin järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Viime vuonna festivaali keräsi Laulurinteelle kaikkiaan 54 500 festivaalivierasta.