Näitä ruokia kunto-ohjaajat välttelevät lounaalla

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Totuus on se, että yksi ja samanlainen ruokavalio ei sovi kaikille. Vaikka lautaselle panisi mielin määrin salaattia, kasviksia ja hedelmiä, ei annos välttämättä ole yhtä sopiva jokaiselle vartalotyypille ja keholle. Oman ruokavalionsa ja sen muokkaamisen terveellisemmäksi oppii yleensä yrityksen ja erehdyksen kautta.

Yleisesti kuitenkin proteiinipitoiset ja puhtaista raaka-aineista valmistetut ateriat ovat terveellisempiä vaihtoehtoja kuin hiilihydraateilla, suolalla ja sokerilla kyllästetyt einekset. Nyt neljä kunto-ohjaajaa kertoo, mitä ruokaa he eivät panisi lounaalla suuhunsa mistään hinnasta.

Laura Siegle -niminen valmentaja kertoo välttelevänsä leipää viimeiseen saakka. Etenkin vaaleat viljapullat ja kokojyväleivät ovat yleensä pitkälle prosessoituja ja lisäaineilla kyllästettyjä. Sen sijaan hän pyrkii nauttimaan lounaalla salaattia tummanvihreillä kasviksilla, kuten pinaatilla ja rucolalla höystettynä.

Kuntosaliyrittäjä Brian Gallagher jättää mielellään raskaat annokset pois lounaslautaselta. Hänen elimistönsä väsyy, mikäli mies syö keskellä päivää punaista lihaa. Sen sijaan hän suosii kalaa ja kanaa salaatissa tai vihannesten kera. Välipalaksi hän napostelee rusinoita ja pähkinöitä – mutta vain muutaman kourallisen.

Toinen oman kuntosalinsa perustanut ohjaaja Tracy Carlinksy tyrmää kaikki proteiini- ja energiapatukat. Naisen mukaan välipalapatukoissa on mieletön määrä sokeria ja lisäaineita. Sen sijaan hän syö lounaaksi täyttävän salaattiaterian, jossa on proteiinia joko kanan, lohen tai kananmunan muodossa.

Kunto-ohjaaja Simon Lawson parahtaa PureWow-lehden haastattelussa, että hän ei söisi koskaan pikaruokalan hampurilaisannosta lounaaksi. Hän rakastaa maittavaa burgeria, mutta ruokaketjujen epäterveelliset vaihtoehdot eivät houkuttele. Lounaaksi uppoaa sen sijaan helposti puolikas ja nahaton grillikana bataatin kanssa tarjoiltuna.