Työ vaikuttaa terveyteen – huonot kokemukset aiheuttavat masennusta

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Työpaikka vaikuttaa ihmisten yleiseen hyvinvointiin todella paljon, koska ihmiset viettävät suuren osan ajastaan työpaikalla. Huonossa työpaikassa aloittaneet voivat joutua kierteeseen, jossa he yrittävät jatkuvasti etsiä parempaa työpaikkaa ja -ympäristöä. Tämä voi johtaa siihen, että he eivät opi koskaan rakastamaan tekemäänsä työtä.

Daily Mail kertoo uudesta tutkimuksesta, jonka pohjalta on saatu selville, että uran alkuvaiheilla koetut huonot työpaikat ovat vaikuttaneet ihmisten terveyteen vanhemmalla iällä. Noin 20-30 -vuotiaat ihmiset, jotka eivät ole olleet tyytyväisiä työpaikkaansa, ovat kärsineet eniten erilaisista terveydellisistä ongelmista.

Työpaikkaansa tyytymättömät ihmiset olivat maseentuneempia ja kärsivät uniongelmista sekä kaikista niiden aiheuttamista lieveilmiöistä. He kärsivät myös selkäkivuista ja sairastuivat säännöllisesti flunssaan henkisesti kuluttavan työn vuoksi.

25-39 -vuotiaista aikuisista jopa 45 prosenttia koki tyytymättömyyttä nykyiseen työpaikkaansa. Tutkija Hui Zheng huomasi, että työhönsä tyytymättömät kärsivät henkisen puolen ongelmista ja uupumisesta, mikä näkyi myöhemmin fyysisinä oireina. Fyysisiä oireita olivat jatkuva sairastelun lisäksi myös väsymys, sydän- ja verisuonitaudit.