Valtava hiekkamyrsky nielaisi suurkaupungin – kaikki peittyi tomun alle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Phoenix-kaupungin päälle vyöryi taannoin massiivinen hiekkamyrsky, joka näytti lähinnä maailmanlopun saapumiselta. Arizonan pääkaupunki sijaitsee kuivan ja kuuman ilmaston alueella, jossa kesän keskilämpötila nousee usein lähes 40 asteeseen.

Viime kesänä alueelle vyöryi suuri hiekkamyrsky, joka peitti alleen myös Phoenixin metropolialueen. Hiekkamyrsky oli Javier-nimisen trooppisen myrskyn vaikutusta. Hiekkaa vyöryi Arizonan lisäksi myös New Mexicon osavaltioon.

Hiekkapilvi oli noin 800 metriä korkea ja se eteni noin 50 kilometrin tuntivauhtia. Näkyvyys oli alle puoli kilometriä. Hiekkamyrsky tekee aina liikkumisen mahdottomaksi, koska näkyvyys on olematonta ja hiekkapöly tunkeutuu kaikkialle.