SpaceX -raketin laukaisu kuvattiin lentokoneesta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

SpaceX laukaisi lauantaina 14. tammikuuta Falcon 9 -raketin onnistuneesti maata kiertävälle radalle. Kyseessä oli yhtiön ensimmäinen kantoraketin laukaisu viime syyskuussa räjähdykseen päättyneen edellisen yrityksen jälkeen.

Raketin nousu onnistuttiin ikuistamaan videolle kolmen miehen toimesta. Van Espahbodi, Ben Marcus ja Amir Blachman nousivat yksityiskoneella yli 2 500 metrin korkeuteen kuvatakseen Kalifornian Vandenbergissa sijaitsevassa ilmavoimien tukikohdassa tapahtuneen laukaisun.

Falcon 9 -kantoraketti kuljetti maata kiertävälle rdalle 10 Iridium-yhtiön sateliittia. Espahbodi ja Blachman jakoivat Fraketin nousua kuvaavia videoita verkossa. Youtubessa nähtiin myös videomateriaalia kantoraketin laskusta merellä sijainneelle alustalle.