Tässäkö tulevaisuuden metrokartta? Hyperloop kattaisi koko maailman

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teslan ja Space X:n perustaja Elon Muskin maailmaa muuttaviin projekteihin lukeutuu myös Hyperloop, jonka yhteydessä myös Suomi on ollut viime vuosina esillä. Kyseessä on jättihanke, joka voisi toteutuessaan muuttaa matkailua merkittävästi muuttaen koko maailman eräänlaiseksi metroverkoksi.

Mark Ovenden julkaisi vuonna 2003 oman näkemyksensä siitä millainen matkailun maailmankartta voisi olla tulevaisuudessa. Fiktiivisessä kartassa Suomesta pääsisi esimerkiksi Yhdysvaltoihin Tbilisin kautta ja Rio de Janeiroon Varsovan kautta.

Vimeo
YouTube

Nyt Ovendenin hurja ennustus voi olla toteutumassa, jos Hyperloop-verkko alkaa rakentua. Silloin Suomesta pääsisi kaikkialle maailmassa nopeasti ilman lentokoneita.

– Hyperloop on enemmän kuin juna tai putkessa kulkeva kapseli. Viemme liikkumisen aivan uudelle tasolle, sillä tässä on kyse tulevaisuuden liikkumisen selkärangasta, Hyperloopin Josh Giegel kertoi Inverse-lehdelle.

Tällä hetkellä Hyperloop suunnittelee aloittavansa kolmen reitin rakentamisen jo viiden vuoden sisällä. Ihminen kykenee matkustamaan putkessa noin 1.200 kilometrin tuntinopeudella, joten matka taittuisi hieman nopeammin kuin lentokoneilla.