Keksintö yhdistää kuntoilun ja virtuaalipelit – esiteltiin jo Slushissa!

Digi Fitness · Tim Isokivi

Tulevaisuudessa hyötyliikunta saattaa tapahtua virtuaalikypärä päässä. Saksalainen Hyve-yritys on nimittäin kehitellyt Icaros-laitteen, joka yhdistää perinteisen kuntoilun ja virtuaalipelit. Icarosin käyttäjä pukee päähänsä virtuaalilasit ja asettuu laiteen päälle käsiensä ja jalkojensa varaan.

Icaros Slush-tapahtumassa Helsingissä, Kuva: Stara

Pelin kulkuun vaikutetaan lihasvoimaa vaativilla liikkeillä. Icarosin käytön kerrotaan vaativan hieman totuttelemista, mutta sitä testanneet ovat kehuneet kokemusta hauskaksi. Laite oli testattavana taannoin myös Helsingissä järjestetyssä Slush-tapahtumassa lentoyhtiö Lufthansan osastolla.

Keksintöä esiteltiin myös Las Vegasissa järjestetyssä CES-tapahtumassa. Icarosin hinta on Daily Mail -lehden mukaan 8.000 dollaria. Laitteen kehittelijöiden mukaan Icaros tulee olemaan helppo asentaa esimerkiksi tavanomaisille kuntosaleille.