Perhonen nimettiin Donald Trumpin mukaan – vaaleat karvat ja pienet sukupuolielimet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on saanut kyseenalaisen kunnianosoituksen. Biologi Vazrick Nazari on nimennyt löytämänsä koiperhosen arvovaltaisen miehen mukaan. Perhosen nimi on neopalpa donaldtrumpi.

Koiperhoslajilla on vaalea pään karvoitus ja pienikokoiset sukupuolielimet. Sen siipien väli on 7-12 millimetriä. Lajia tavataan Arizonan, Kalifornian ja Meksikon raja-alueilla, eli samasta paikasta jonne tuore presidentti suunnittelee suuren muurin rakentamista. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun uusi laji nimetään Yhdysvaltain presidentin mukaan.

George W. Bushilla on oma nimikkokoppakuoriainen, Ronald Reaganilla ampiainen ja Bill Clintonilla kala. Barack Obamalla on peräti yhdeksän lajia, jotka on nimetty hänen mukaansa. Nimeäminen voi olla kunnia – tai silkkaa kettuilua. Donald Trumpin nimellä varustetusta perhosesta raportoi ZooKeys ja uutisoi BBC.

Zookeys