Nettilyhenteet varttuneemmalle väelle: ”HP = Herran Pieksut”

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tekstiviestien myötä nuorten käyttämään puhekieleen alkoi syntymään paljon lyhenteitä, koska viestien rajallisen lukumäärän vuoksi lyhenteet olivat jokseenkin tarpeellisia. Lyhenteiden yleistyttyä niistä tuli myös virallisia sanoja, jotka osan mielestä rikastuttavat ja osan mielestä köyhdyttävät kieltä.

Monet lyhenteet tulevat englanninkielisistä lauseista ja sanonnoista. Lyhenteitä syntyy myös edelleen niin tiuhaa tahtia lisää nuorten käyttöön, että vanhempien on hankalaa pysyä niissä mukana. Vanhempi väestö on jo pitkään yrittänyt ymmärtää nuoria, mutta nyt se ei ole enää tarpeen. Nyt vanhemmille on keksitty omat lyhenteet, joiden kohdalla nuoret voivat vain ihmetellä suu auki.

Kasper Strömman on julkaissut hauskan kuvan, joka on lähtenyt vilkkaasti leviämään sosiaalisessa mediassa. Kuvassa on lueteltuna internetlyhenteitä, jotka on tarkoitettu hieman varttuneemman väestön käyttöön. Lyhenteiden sanat ovat suomenkielisiä ja ilmaukset monille nykynuorille täysin vieraita.

LOL JOSPP

A photo posted by Kasper Strömman (@kasperstromman) on