Vedenalainen museo avattiin Lanzarotella – Euroopan ensimmäinen laatuaan

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Espanjan edustalla sijaitsevalle Lanzarotelle on avattu Euroopan ensimmäinen vedenalainen museo. Museo on taiteilija Jason deCaires Taylorin luoma projekti, jossa vierailijat pääsevät tutustumaan veistostaiteeseen noin 12 metrin syvyydessä.

Museo Atlantico on avattu nyt virallisesti ja viimeisteltynä vieraiden käyttöön. Vedenalaisessa museossa voi tutustua 300 teokseen, joiden on tarkoitus peittyä ajan saatossa koralliin ja merikasvillisuuteen. Museonäyttelyn kokoaminen kesti kaksi vuotta.

Museon teemana on esitellä toisenlainen maailma. Brittiläinen Taylor on tehnyt samankaltaisia museoita aiemmin muun muassa Meksikoon ja Grenadaan. Museo avasi ovensa jo viime vuonna, mutta nyt näyttely on vihdoin valmis, CNN uutisoi.