Haluatko omaan rauhaan? Tasmanialainen majakka etsii vapaaehtoisia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tasmania on Australialle kuuluva saari, jossa on henkeäsalpaavan uniikit maisemat. Nyt alueen puistovartijat etsivät riveihinsä kahta uutta työntekijää, joilla on valmius toimia majakanvartijoina puolen vuoden pestin ajan. Kuulostaako houkuttelevalta?

Tasmania Parks and Wildlife Service -virasto etsii noin kymmenen kilometrin päästä rannasta sijaitsevalle eristäytyneelle Maatsuyker Islandille kaksikkoa, joka olisi valmis työskentelemään pienen saaren majakanvartijoina. Saarelle ei pääse kuin helikopterilla. Kaksikolta odotetaan yhteistyökykyä, sillä he eivät näe muita ihmisiä puoleen vuoteen. Työstä ei makseta palkkaa, vaan se on vapaaehtoista.

Työntekijöiltä odotetaan kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Heidän tehtävänään on raportoida säästä päivittäin sekä huolehtia saaren ympäristöstä. Saarella on runsas lintu- ja hyljeyhdyskunta. Sää on usein tuulinen, märkä ja kylmä. Majakassa on neljä makuuhuonetta, keittiö, olohuone ja yksi kylpyhuone.

Saarella ei ole internetyhteyttä tai televisiota. Työntekijöiden tulee tuoda mukanaan omat vaatteet, sänkytekstiilit ja ajanvietteet. Saarella on oma kasvimaa, muuten vapaaehtoisten tulee ottaa omat muonat mukaan. Hakemuksia otetaan vastaan 30. tammikuuta saakka ja koulutusjakso kestää kaksi viikkoa valinnan jälkeen.

Wild island opportunityIf you are keen to escape the rat race and spend six months on a sometimes wet and often…

Publié par Tasmania Parks and Wildlife Service sur dimanche 11 décembre 2016