Selviäisitkö ydinpommin räjähdyksestä? Verkkosivusto paljastaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmanlaajuisen ydinsodan mahdollisuutta on pelätty siitä lähtien, kun ensimmäiset atomipommit räjäytettiin 1940-luvulla. Viimeaikaisten maailmanpoliittisten uutisten varjossa asia on jälleen ollut tapetilla.

Would I Survive a Nuke on verkkosivusto, jonka avulla voi arvioida omat selviytymismahdollisuutensa ydinaseiden laukaisun tapauksessa. Sivustolla voi määritellä kotipaikkansa ja sen, minkä suuruusluokan pommi sinne tiputettaisiin. Pienin on Nagasakissa vuonna 1945 räjäytetty 18 kilotonnin Fat Man -pommi, suurin taas Neuvostoliiton 50 megatonnin Tsar Bomba -vetypommi.

Sivuston taustalla on Yhdysvaltojen Seattlessa asuva Britton Matthews. Miehen mukaan tarkoituksena on tarjota sekä hyödyllistä tietoa että pikimustaa huumoria. Metro-lehden mukaan sivuston pointti on kuitenkin siinä, että ydinsodasta selviämisen mahdollisuus olisi käytännössä mitätön.