Kaikkien aikojen pulkkamäki – reitti pujottelee talojen välissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lasten ja lapsenmielisten mukaan mäenlasku on talviaikojen parasta puuhaa. Suomessakin pääsee laskemaan rinteitä ainakin toistaiseksi pulkalla, suksilla ja lumilaudalla. Netissä näytetään mallia upeasta pulkkamäkirakennelmasta.

Kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä pulkkailemaan laskettelukeskuksiin tai jyrkkiin rinteisiin. Storyful -sivusto on julkaissut Youtubessa Christine Williamsin kuvaaman videon, jolla nähdään eräälle asutusalueelle rakennettu pulkkamäki. Liuku kiemurtelee talojen välissä.

Koska pulkkamäkeen on tehty reunat, eivät pienemmätkään mäenlaskijat ajaudu talojen seiniä päin tai pois reitiltä. Suojasäällä mäki saattaa muuttua jäiseksi, mikä vain lisää vauhdin hurmaa laskijoiden mielestä. Mäenlaskua voi pitää myös tehokkaana liikuntamuotona, koska siinä joutuu kiipeämään monta kertaa ylämäkeä pulkkareitin alkuun.