Mullistava sovellus sokeille – kertoo mitä henkilön edessä on

Digi Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Teknologiaa kehitetään jatkuvasti ja monia upeita keksintöjä onkin vuosien saatossa tehty ihmisten avuksi. Nyt uusi älypuhelinsovellus on keksitty auttamaan sokeita, jotka voivat kuulla sovelluksen avulla mitä heidän edessään on.

Sokeat oppivat liikkumaan tutuissa paikoissa ja hahmottamaan alueita, joihin he ovat saaneet rauhassa tutustua. Nyt älypuhelimille lanseerattu Aipoly Vision App -auttaa sokeita ihmisiä aivan uudella tavalla kertomalla mitä heidän edessään on.

Aipoly oppii tunnistamaan esineitä ja värejä, ja osaa kuvailla henkilölle hänen ympäristöään ja siinä näkyviä asioita. Aipoly on myös kätevä apu ostosreissulla, koska hyllyjä skannatessa puhelin kertoo jatkuvasti mitä henkilön edessä on. Sovellus ehtii tunnistamaan skannaamalla jopa kolme asiaa yhden sekunnin aikana.