Ihmiset ottivat selfieitä holokaustin muistomerkillä – taiteilija antoi karun opetuksen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nykyään selfiekuvan ottaminen kuuluisten nähtävyyksien edessä on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Juutalaistaiteilija Shahak Shapira kuitenkin ärsyyntyi siitä, että ihmiset ottivat hauskoja kuvia Berliinissä muistomerkillä, joka symbolisoi juutalaisten kansanmurhaa.

Satiiritaiteilija Shahak Shapira alkoi muokkaamaan muistomerkillä otettuja kuvia, jotka oli julkaistu sosiaalisessa mediassa. Shapira muokkasi muistomerkin oikeaksi joukkohaudaksi, jonka päällä ihmiset näyttivät hyppivän, poseeraavan iloisesti ja ottavan kuvia joogaposeerauksistaan.

Ihmiset eivät tietenkään pitäneet kuvista ja vaativat niiden poistamista. Taiteilija julkaisi sähköpostiosoitteen, jonne poistamisvaatimukset voisi lähettää. Ihmiset olivat anteeksipyynnön kera pyytäneet kuvan poistamista ymmärtäessään viimein mitä paikka ja muistomerkki edustivat.

Shapira on kuitenkin huomannut, että ihmiset jatkavat ajattelemattomien selfie-kuvien ottamista edelleen. Selfie-kulttuuri on niin vahva, että kuvia halutaan ottaa missä tahansa ja miten tahansa riippumatta siitä, mitä paikka edustaisi tai merkitsisi muille.

https://www.facebook.com/ajplusenglish/videos/889473294527512/