Kuntoileva äiti, vältä näitä virheitä synnytyksen jälkeen

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa tuoreista äideistä voi kokea synnytyksen jälkeen paineita siitä miten nopeasti he saavat vartalonsa jälleen hyvään kuntoon. Moni nainen aloittaa kuntoilun liian innokkaasti ja raskaasti, minkä vuoksi eräs fitnessbloggaaja onkin nyt kertonut mitkä virheet äidit yleisimmin tekevät.

Brittany Noonan kertoo The Fashionable Fit Mum -blogissaan, mitkä viisi virhettä naiset yleisimmin tekevät. Ensimmäinen virhe on tehdä liian raskaita treenejä tai aloittaa kuntoileminen liian varhain. Osa voi palata treenaamiseen kuuden viikon jälkeen synnytyksestä, mutta osan äideistä tulisi odottaa sitäkin pidempään.

Noonan korostaa sitä, että kenenkään äidin ei tulisi vertailla omaa kuntoaan, vatsaansa tai kehitystään muihin synnyttäneisiin naisiin tai julkkiksiin, koska jokaisen vartalo reagoi eri tavalla synnytykseen. Synnytyksen ja raskauden jälkeinen treenaaminen on täysin eri asia kuin perinteinen laihduttaminen.

Brittany Noonanin mukaan naisten tulisi ennen aloittamista käydä hyvällä fysioterapeutilla tai urheilulääkärillä, joka tarkistaa vatsalihasten kunnon ja sen, että ovatko vatsalihakset erkaantuneet. Noonanin mielestä on hyvin tärkeää, että vatsalihakset ovat kunnolla parantuneet ennen yhdenkään vatsarutistuksen tekemistä. Tähän menee yleensä noin puoli vuotta aikaa.

https://www.instagram.com/p/BLehNkrl4er/?taken-by=fashionablefitmum&hl=en