Poika beatboxaa ja soittaa nokkahuilua nenällä – samanaikaisesti!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nokkahuilut ovat ennen kaikkea lasten soittimia, joiden avulla opetetaan nuotteja koulun musiikkitunneilla. Eräs viidesluokkalainen poika on keksinyt erikoisen keinon jalostaa nokkahuilun soittotaitoaan. Hän yhdistää beatboxaamisen puupuhallinsoittimen kanssa.

Rumble Viral on julkaissut videon, jolla nähdään nokkahuilua nenällään soittava koululainen. Samaan aikaan poika ääntelee suullaan rytmikkäästi muodostaen hittimäisen musiikkikokonaisuuden. Nokkahuilun soittaminen ja samaan aikaan beatboxaaminen vaativat lahjakkuutta.

Beatboxaaminen on taitolaji, jossa korostuu rytmitajun jatkuva kehittäminen. Suulla voi matkia scratchingia, eli vinyylilevyn raavintaääntä, veden tippumista, kädentaputuksia tai jopa tuulen vinguntaa. Beatbox on tärkeä elementti hip hop -kulttuurissa. Koululainen voisi kehittää taitoaan ja hakeutua talenttikilpailuun.