Lentokoneiden lentokone! Boeing 747-400 Dreamlifter on massiivinen näky

Digi Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Boeing-yhtiön jättikokoinen rahtilentokone on nimeltään Dreamlifter. Boeing 747 -lentokoneesta muokattu laajarunkoinen rahtilentokone on valmistettu suurikokoisten lentokoneiden osien kuljettamista varten. Business Insider on luonut rautajätin esittelyvideon.

Viralliselta nimeltään Dreamlifter on Boeing 747 Large Cargo Freighter. Dreamliftereiden pituus on miltei 72 metriä, siipien kärkiväli noin 65 metriä ja se pystyy nousemaan ilmaan 364.235 kilon painoisena täydessä lastissa ollessaan. Maailmassa on neljä Dreamlifter-konetta.

Kerroimme taannoin, kuinka ilmailualalla kohistiin erikoisesta tapauksesta, jossa maailman suurimpiin lukeutuva Dreamlifter-lentokonejättiläinen laskeutui väärälle lentokentälle. Kenttä oli juuri ja juuri riittävä laskeutumiseen. Boeing 747-400 Dreamlifter oli siis jäämässä jumiin lentokentälle, jonka kiitotie oli liian lyhyt sen normaaliin nousuun. Jättiläinen nousi kuitenkin minimitankillisilla ja ruuma tyhjänä. Lisäksi vauhtia otettiin kiitotien kynnyksen vara-alueelta.