Uutuus estää hedelmiä ja marjoja pilaantumasta – aine suihkutetaan pinnalle!

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen startup-yritys Apeel Sciences on mullistamassa tuoreiden hedelmien ja marjojen markkinat. Yhtiö on keksinyt kasvipohjaisen tuotteen, jota voi ruiskuttaa tuoretuotteiden päälle. Aine lisää vihannesosaston tuotteiden säilyvyyttä viisinkertaisesti.

Etenkin Suomessa ulkomailta maahan saapuneet hedelmät ja marjat alkavat homehtua nopeasti ostamisen jälkeen, koska tuotteet on saatettu poimia myyntitarkoitukseen jo viikkoja ennen kauppaan toimittamista. Edipeel-niminen tuote on valmistettu kasvien lehdistä ja varsista.

Marjojen ja hedelmien päälle suihkutettu kerros suojaa ja hidastaa maatumisprosessia. Tuotetta voi suihkuttaa kuoren päässe missä vaiheessa hedelmän kasvukautta, sillä se ei estä tavallista kypsymistä. Edipeel on jo kuuden hedelmäfarmarin käytössä Etelä-Kaliforniassa, Keniassa ja Nigeriassa, Business Insider uutisoi. Edipeel ei vaikuta tuotteen makuun tai syömisturvallisuuteen.