Bill Gatesista saattaa tulla maailman ensimmäinen biljonääri

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Maailman rikkaimpien ihmisten joukkoon pitkään kuulunut Microsoft-miljardööri Bill Gates on antanut viime vuosina valtavasti rahaa hyväntekeväisyyteen ja muun muassa uusien ihmiskuntaa parantavien keksintöjen kehittämiseen. Hänen omaisuutensa arvo nousee koko ajan, ja miehestä saattaa tällä menolla tulla maailman ensimmäinen biljonääri.

Miljonääri, miljardööri ja biljonääri. Nämä ovat varallisuutta kuvastavia termejä, joita edustaa hyvin pieni osa maailman väestöstä. Rikkaistakin rikkain on Bill Gates, jonka omaisuuden arvo oli viime vuonna Forbesin mukaan huikeat 85 miljardia.

Mikäli miehen varallisuus kasvaa samaa tahtia kuin kuluneen vuosikymmenen aikana, on hän 25 vuoden päästä maailman ensimmäinen biljonääri. Tällöin hänen omaisuutensa arvo olisi tuhat miljardia, Oxfam väittää. Oxfam on Oxfordissa, Englannissa perustettu lähinnä kehitysapuun keskittyvä hyväntekeväisyysjärjestö.

Forbesin talousasiantuntijat eivät kuitenkaan usko, että tuhannen miljardin omaisuus olisi mahdollista. Bill Gates on nyt 61-vuotias. Ultrarikas mies jätti Microsoftin vuonna 2006, ja hän on kasvattanut sen jälkeen omaisuuttaan 50 miljardista 85 miljardiin siitäkin huolimatta, että hän on antanut järisyttäviä summia hyväntekeväisyyteen ja maailman köyhyystilanteen parantamiseen.