Nylon Beat ja Teflon Brothers yhdistettiin – tässä erikoinen tulos

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Velikulta-niminen uusi yhtye on Huge Hefnerin ja DJ and!:n tuottajakollektiivi, jonka pääpaino on suosia legendaarisia suomalaisia hittejä ja herättää ne uudestaan henkiin vuoden 2017 soundeilla. Ensimmäisellä singlellään miehet ovat muovanneet uusiksi Nylon Beatin 20 vuotta sitten julkaiseman Kuumalle hiekalle -nimisen kappaleen.

Kappale nousi julkaisun jälkeen nopeasti Spotifyssa Suomen 50 viraalisinta -listan kolmannelle sijalle. Velikulta tuo lämpöä pakkasille ja herättää monien tunteman Nylon Beatin hitin henkiin yhdessä Teflon Brothersista tutun Heikki Kuulan ja Ruman kanssa.

Velikulta-yhtyeessä vaikuttava DJ and! on tehnyt urallaan useamman vuoden yhteistyötä Ruman ja Heikki Kuulan kanssa, minkä vuoksi heitä oli ensimmäisenä ajateltu laulamaan Kuumalle Hiekalle -kappaleeseen. Velikulta tulee myös jatkossa pyrkimään siihen, että jokainen kappale tehdään aina uusilla kovilla feateilla eri artistien kanssa.

– Idea vanhojen biisien muovaamiseen on lähtenyt Iso-Britanniasta, jossa tämän hetken soittolistojen kärjessä on paljon kotimaisia uudelleen tehtyjä hittibiisejä. Mekin haluamme tukea suomalaista musiikkia tekemällä vanhoista kappaleista uusia tanssittavia klubiversioita, Velikulta-kaksikko tarkentaa Staralle.

Idea vanhojen tunnettujen kappaleiden uusiksi tekemisestä voi tuoda monille mieleen Vain Elämää -ohjelman tuotokset ilman televisioformaattia. DJ and! ja Huge Hefner totesivat tähän ajatukseen: ”Tämä eroaa Vain Elämää -konseptista paljonkin, koska me teemme mitä meidän päähämme juolahtaa. Me teemme sitä mikä kuulostaa meistä hauskalta eikä taustalla ole ison levy-yhtiön suunnitelmaa”.

Suomen Musiikki