Pahamaineinen vankila muutetaan hotelliksi – teloitetut kummittelevat edelleen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Cornwallissa sijaitseva Bodminin vankila on yksi Britannian pahamaineisimmista paikoista. Vanhassa vankilassa on raportoitu runsaasti paranormaalia toimintaa, ja siellä on vieraillut aikoinaan jopa Most Haunted -televisio-ohjelman kuvausryhmä. Vankila aiotaan muuttaa nyt hotelliksi.

Bodminin vankila toimi vuosien 1779-1909 välillä. Vankilassa teloitettiin yli 60 vankia, ja sen on sittemmin kerrottu olevan yksi eniten kummittelevista paikoista Brittein saarilla. Nyt arkkitehtitoimisto Twelve Architects on esitellyt suunnitelman, jonka avulla vankila muutetaan majoitusalan bisnekseksi. Rakennustyöt aloitetaan ensi vuonna.

Vankilan vanhat sellit kunnostetaan ja muutetaan hotellihuoneiksi. Vankilassa järjestetään museokierroksia, ja vieraat voivat tulevaisuudessa yöpyä samalla alueella. Hotellin sisustuksessa käytetään vankilan ympäristölle ominaisia sävyjä ja materiaaleja. Olemassa olevia rakennuksia kunnostetaan, uusia rakennetaan ja lopputuloksena on mittava tapahtuma-alue 63-huoneisen hotellin kera.

architectsjournal.co.uk