Facebookin teknologia kehittyy – löytää sinut jo kuvista ilman merkintääkin

Digi · Tim Isokivi

Tekoälyyn pohjautuva kasvojentunnistustekniikka on kehittynyt hurjaa vauhtia viime vuosien aikana. Esimerkiksi yhteisöpalvelu Facebookin algoritmi analysoi kaikki sivustolla jaetut kuvat ja osaa jo tunnistaa niissä näkyviä yksityiskohtia.

Facebookin koneoppimisen johtaja Joaquin Candela paljasti yhtiön blogissa kuvantunnistustekniikan pystyvän analysoimaan kuvia jo pikselitasolla. Sen myötä on mahdollista etsiä esimerkiksi itsestään otettuja kuvia, vaikka ei olisi tullut edes merkatuksi niihin.

Kuvantunnistustekniikan kehittymisen myötä on myös muun muassa mahdollista hakea kuvia, joissa päällä on tietyn värinen paita tai joissa tapahtuu jotain erityistä. Uudistusten ansiosta sivustolla kielletyn materiaalin ja roskapostisisällön tunnistaminen on myös entistä helpompaa.

– Tähän asti hakujen tekeminen verkosta on perustunut aina tekstiin, jopa kuvia etsiessä. Kuvia pystyi löytämään vain sen perusteella mitä niihin oli merkitty tai mitä kuvatekstissä luki. Asia on kuitenkin muuttumassa, Candela julisti.

 

Machine Learning at Scale

Publié par Facebook Engineering sur jeudi 2 février 2017