Vuoden homo on suosikkitubettaja Tuure Boelius

Viihdeuutiset · Stara.fi

Marraskuussa verkossa ihastutti 15-vuotiaan porilaisen tubettaja Tuure Boeliuksen video hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan ja siitä miten hän päätti kertoa asian yhdellä kertaa kaikille seuraajilleen. Hänen kaapista tulemisensa nousi nettihitiksi ja keräsi runsaasti positiivista palautetta.

– Tällä videolla mä haluan kertoa teille avoimesti siitä, että mä olen homo. Tuon sanominen tuntuu samaan aikaan niin oudolta ja niin vapauttavalta. Minun ei enää tarvitse peitellä mitään. Kyllä mä oon oikeastaan tiennyt, että mä olen homo. Mutta kun mä olen sen itselleni sanonut, niin mä olen vetänyt sen heti takaisin, että ”Ei, et ole”, Tuure kertoi videollaan.

Eilen Helsingin Savoy-teatterissa järjestetyssä Suomen neljännessä QX Gay Gaalassa Tuure sai lisäksi merkittävän kunnianosoituksen, kun hänet valittiin Vuoden homoksi. Boelius tunnetaan myös roolistaan Turun Kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaalissa.

Lisäksi gaalassa palkittiin muun muassa Vuoden homoklubina helsinkiläinen Hercules ja Vuoden homopaikkana tamperelainen Nightclub Mixei. Vuoden dragina palkittiin Jere Sivonen ja Vuoden show, konsertti tai näytelmä -sarjassa palkittiin Antti Tuiskun Petokiertue. Vuoden TV-tähtenä palkittiin Cristal Snow ja Vuoden artistina Sanni.