Lapsten kauniit bento-laatikot kiellettiin – syynä äitien toiminta

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Japanilaiseen tapaan vanhemmat pakkaavat lapsilleen kouluun eväät bento-lounaslaatikoihin, jotka sisältävät eri yhdistelmin yleensä sushia, riisiä, lihaa, salaatin ja pienen alkupalan. Tomomi Maruo vie lounaslaatikot aivan toiselle tasolle muotoillessaan ruoat aina hauskojen hahmojen näköisiksi.

Koristellut ja taitavat bento-laatikot ovat harvojen lasten oikeus, koska monikaan kiireinen perheenäiti ei ehdi taiteilemaan lounaslaatikoita kootessaan. Maruon mukaan koristeelliset bento-laatikot on jo kielletty monissa kouluissa siksi, että äidit eivät tuntisi keskenään kilpailua tai lapset alkaisi kadehtimaan toistensa lounaita.

Maruo kuitenkin rakastaa lounaiden koristelemista, minkä vuoksi hän päätti alkaa tekemään niitä myös muille. Idea kuihtui tosin nopeasti kasaan, koska pikkutarkkojen laatikoiden tekemisessä menee naisella noin tunti aikaa. Nykyään hän pitää vanhemmille kursseja, joissa hän opettaa myös muita halukkaita äitejä tekemään hauskoja lounaita lapsilleen, jotka yllättyvät niistä varmasti.