Mies kärähti ratista 14. kerran – poliisi takavarikoi vasta nyt auton

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa on voimassa laki, jonka mukaan toistuvasti rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta syyllistyneen ajoneuvo voidaan tuomita valtiolle menetetyksi. Yhdysvalloissa asuu 54-vuotias mies, joka on kärähtänyt juopuneena ratin takaa 14 kertaa.

Poliisi pysäytti michiganilaisen Zenon Bialokurin viime viikon perjantaina, koska mies oli ajanut punaisia valoja päin. Viranomainen huomasi nopeasti, että Bialokur oli ollut alkoholin vaikutuksen alaisena. Kun poliisi tarkasti miehen taustatietoja selvisi, että sama herra oli pidätetty rattijuopumuksesta 13 kertaa aiemmin.

Törttöilijän rikosrekisterissä oli myös kymmenen merkintää ajokortitta ajamisesta. Mies pidätettiin ja tuomari määräsi takuusummaksi 50.000 dollaria. Poliisi takavarikoi miehen vuoden 1998 Pontiac Grand Prix -merkkisen auton, The Smoking Gun raportoi.