Munkkiluostarista jättimäinen huumetakavarikko – 4,6 miljoonaa tablettia!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Myanmarilaisessa luostarissa asuva buddhalainen munkki on pidätetty huumeiden salakuljettamisesta. Luostarin johtavassa asemassa oleva munkki oli yrittänyt salakuljettaa 400.000 metamfetamiinitablettia Myanmarin Maungdawista Bangladeshiin. Tabletteja löytyi luostarista miljoonittain.

The Irrawaddy -lehti uutisoi, että buddhalaisten munkkien yhteisöstä löytyi yhteensä 4,6 miljoonaa metamfetamiinitablettia. Suuri huume-erä löytyi apotti Arsaran salakuljetusvyyhdin yhteydessä. BBC:n mukaan tablettien katukauppa-arvo oli yhteensä noin 8,57 miljoonaa euroa.

Myanmar on tunnettu sen huumetuotannostaan. Huumeiden valmistaminen ja tuottaminen on yksi maan suurimmista ongelmista. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun maassa tehdään laaja huumetakavarikko. Viime vuoden syyskuussa poliisit paljastivat 15 miljoonan metamfetamiinitabletin erän, jonka katukauppa-arvo lähentelee 100 miljoonaa euroa.

The incident reportedly marks the first time in Maungdaw police records that a Buddhist monk has been apprehended for drug dealing.Read more: https://goo.gl/YnGbLH

Publié par The Irrawaddy – English Edition sur lundi 6 février 2017