Valkosipuli parantaa seksielämää – tässä ruokaniksit sänkypuuhiin

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ruokavalio vaikuttaa ihmisten terveyteen, minkä vuoksi onkin melko luonnollista, että se voi vaikuttaa myös joko negatiivisesti tai positiivisesti ihmisten seksielämään. Nyt tutkijat ovat paljastaneet, että punaviinin, suklaan ja ostereiden lisäksi myös avokadot ja valkosipuli parantavat ihmisten seksielämää.

Avokadossa on paljon B6-vitamiinia, joka edesauttaa hormonien tasapainoa. Avokadon sisältämät hyvät rasvat auttavat myös pitämään kolesterolitasot sopivina, mikä parantaa verenkiertoa ja ravinteiden sekä hapen kulkua eri vartalon alueisiin kuten sukupuolielimiin.

Valkosipulin aiheuttama voimakas tuoksu hengityksessä ei yleensä kiihota ketään. Valkosipuli kuitenkin vahvistaa verenkiertoa sukupuolielimiin ja auttaa varsinkin miehiä. Daily Mail -lehden mukaan tutkimuksissa on saatu selville, että säännöllinen raa’an valkosipulin syöminen auttoi miehiä ylläpitämään erektion pidempään.