Vanhemmat opettivat lapsille: ”Näin poliisien kanssa tulee toimia”

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Amerikassa on noussut julki monia tapauksia, joissa poliisi on toiminut väärin tai kohtuuttomasti tummaihoisia ihmisiä kohtaan. Eriarvoinen kohtelu on osalle ihmisistä arkipäivää, minkä vuoksi aikuiset ovat joutuneet opettamaan myös lapsilleen miten poliisien kanssa tulisi toimia.

WatchCut Video on julkaissut YouTube-kanavalleen koskettavan videon, jossa useat vanhemmat juttelevat lastensa kanssa poliiseista. Vanhemmat kertovat millaisia kohtaamisia heillä on ollut poliisin kanssa, ja osa tarinoista on melko surullista kuultavaa ja saa lapsetkin pois tolaltaan.

Videolla kuullaan miten vanhemmat ovat opettaneet lapsiaan käyttäytymään poliiseja kohtaan. Vanhemmat joutuvat selittämään lapsilleen, että välillä poliisiksi opiskellut ihminen on ottanut työrooliinsa mukaan omat henkilökohtaiset mielipiteensä, jotka eivät aina välttämättä ole tummaihoisille kovin suotuisia.