Dingo-yhtye festarikeikoille alkuperäisellä kokoonpanolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva Dingo tekee ensi kesänä paluun alkuperäisellä kokoonpanollaan. Legendaarinen rockyhtye nousee ensi kesänä lavalle useilla festivaaleilla. Yhtye kertoi asiasta tänään tiedotustilaisuudessa.

– Se oli aika lailla itsestäänselvyys, että sen pitää olla tämä ryhmä, Neumann totesi tänään yhtyeen paluun kokoonpanosta.

Dingon paluu keikkalavoille tapahtuu 23. kesäkuuta Himoksen Juhannuksessa. Seuraavana päivänä yhtye esiintyy Tahkolla. Heinäkuussa vuorossa ovat esiintymiset Iskelmä Festivaaleilla, Wanaja Festivaleilla, Suomipop Festivaaleilla, Tammerfesteillä ja Kuopion RockCockissa.

Porissa vuonna 1982 perustettu Dingo on jäänyt suomalaisen kevyen musiikin historiaan yhtenä kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisista yhtyeistä. Dingon klassisen kokoonpanon kultavuosina 1984–1986 yhtye rikkoi kaikki siihen asti tehdyt levy- ja konserttimyynnin ennätykset Suomessa.

Sittemmin yhtye hajosi ja sen jäsenten välit tulehtuivat. Neumann muodosti lopulta uuden Dingo-kokoonpanonsa, jonka nimen käyttämisestä syntyi kiistaa.