Näin pilaat treffisi nopeasti – tutkimus vahvisti kardinaalivirheen

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Treffaileminen on muuttunut viime vuosien aikana todella paljon erilaisten sovellusten vuoksi. Älypuhelimet ovat nykyään todellisia viihdekeskuksia, joissa on deittisovellusten lisäksi paljon erilaisia sosiaalisen median sovelluksia.

Juuri tästä syystä ihmiset arvostavatkin nykyään sitä jos toinen osaa olla ilman puhelinta edes tapaamisen ajan. Tuoreen 5.500 ihmisellä suoritetun kyselyn mukaan 75 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että puhelimeen vastaaminen treffien aikana on töykeää.

58 prosenttia sinkuista ei edes haluaisi nähdä sitä, että treffikumppanin puhelin on ruokapöydän päällä, koska se saa kumppanin vilkuilemaan ja olemaan jatkuvasti muiden ihmisten saatavilla. 66 prosenttia kyselyyn vastanneista ei katso hyvällä sitä, että toinen lähettää kenellekään viestiä kesken treffien. Ihmiset kiinnittivät huomiota myös siihen jos puhelin ei ollut näkyvillä.

Se, että treffikumppani ei ottanut koko treffien aikana puhelintaan esille, oli 45 prosentin mukaan todella seksikästä. Puhelimen malli ja kunto vaikutti myös ihmisiin. Android-puhelimien käyttäjät ajattelivat heti negatiivisemmin henkilöstä, joka käytti iPhonea.

Tämä vaikutti myös toisin päin, koska iPhonen käyttäjät arvostelivat myös Android-puhelinta käyttävää treffikumppania puhelinmallin perusteella negatiivisemmin. Kyselyn mukaan rikkinäisellä näytöllä varustettua puhelinta ei kannata esitellä, koska ihmiset ajattelivat uudesta tuttavasta 86 prosenttia todennäkköisemmin negatiivisesti mikäli hänen puhelmensa näyttö oli pirstaleina.