Asiantuntijat kertovat: Tästä tiedät suhteesi olevan ohi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pitkässä parisuhteessa olevat löytävät itsensä usein lopulta tilanteesta, jossa heidän on päätettävä, että haluaako kumppanin kanssa perustaa perheen ja suunnitella olevansa koko loppuelämänsä. Nyt parisuhdeasiantuntijat ovat antaneet yhden neuvon, jonka avulla ihmiset voivat tietää tuleeko heidän parisuhteensa kantamaan loppuun saakka.

Parisuhdeneuvoja James Preece on kertonut Daily Mail -lehden mukaan, että merkkejä suhteen hyvinvoinnista on monia, mutta yksi on kuitenkin selvästi yli muiden. Suhteella ei Preecen mukaan ole tulevaisuutta pidemmällä tähtäimellä, mikäli kumppani huomaa välillä ajattelevansa millaista elämä tai seksi olisi jonkun muun ihmisen kanssa.

Julkisuuden henkilöistä haaveileminen voi olla myös hälyttävä merkki, mutta Preece ei kuitenkaan tarkoita nimenomaan sitä. Jos parisuhteessa oleva ihminen huomaa välillä vilkuilevansa muita ja miettivänsä millaista elämä olisi jonkun toisen kanssa, suhde on tuhoon tuomittu. Tällöin hän on jo omassa parisuhteessaan melko kyllästynyt.

Huomatessaan ajattelevansa jotakin toista tilanteen voi kuitenkin yrittää vielä pelastaa. Tällöin täytyy heti alkaa kiinnittämään Preecen mukaan huomiota oman kumppanin kanssa ajan viettämiseen ja seksin harrastamiseen, mikä voi vielä saada kipinän uudelleen syttymään. Tylsistyminen suhteessa on vaarallista, koska se saa lopulta pettämään ja eroamaan.