Yritys lähetti Pasille 248 000 euron laskun Facebook-kirjoituksesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen laki ei tunne yritykseen kohdistunutta kunnianloukkausta. Tämä tulee kuitenkin ajoittain yllätyksenä yrityksille, joita kuluttajat kritisoivat esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Tapausten lista on nyt kasvanut melko poikkeuksellisen tapauksella.

Lappeenrannassa toimiva Insinööritoimisto EHR Ky on nimittäin lähettänyt Taipalsaarella asuvalle Pasi Havukaiselle peräti 248.000 euron laskun miehen Facebook-kirjoituksesta. Summa koostuu 200.000 euron korvauksesta ja 48.000 euron arvonlisäverosta. Maksuajaksi on annettu kaksi viikkoa.

– Korvausvaatimus aiheettomasta kirjoittelusta sosiaalisessa mediassa, laskussa todetaan maksun syyyksi.

– No, kirjoittamani moite saatua ja maksettua palvelua kohtaan sitten kolahti tänään sähköpostiin. En kuluttajana saa moittia millään tavoin yritystä, kai..? Niin, se lasku.. onneksi eräpäivä on palkkapäivän jälkeen. Saa vielä maksetuksikin, Havukainen kommentoi saamaansa laskua.

Kirjoituksessa Havukainen kertoi omakotitalonsa vakavista rakennusvirheistä ja niitä koskevista reklamaatioista, joita tullaan käsittelemään jatkossa myös oikeudessa. Kolmen paikalle kutsutun yrityksen edustajista yksikään ei ilmestynyt rakennusvirheistä järjestettyyn katselmukseen. Perjantaina julkaistua kirjoitusta seurasi kuitenkin jo lauantaina jättilasku.

Insinööritoimisto EHR Ky:n edustaja kertoi asiasta ensimmäisenä uutisoineelle Iltalehdelle, että yhtiö oli arvioinut kirjoituksesta aiheutuneen vahingon 200.000 euroksi. Yritys kiistää liittyvänsä omakotitaloon. Yhtiö kuitenkin myönsi, että sille oli tullut kutsu katselmukseen. Yksi kolmesta yrityksestä on lisäksi tehnyt Facebook-kirjoituksesta miehen mukaan rikosilmoituksen.

– Tulen kaiken jälkeen ammattilaisten kanssa, teidän tuellanne hakemaan lakimuutosta, että kukaan ei enää kärsi kuten me. Varsinkin lapseni, joilla nuha kestää koko talven kun sukat pyörii jaloista koko ajan vedon vuoksi. Tilasin ja maksoin talon, sain murheita ja sairautta. Kukaan ei ota vastuuta, Havukainen kirjoittaa.

Havukainen kertoi omakotitalonsa vakavista rakennusvirheistä Iltalehdessä kuvien kera jo viime vuonna.