Kaupunkiin suunnitellaan pystysuoria metsiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monia Kiinan kaupunkeja piinaavaan ilmansaateeseen kehitellään nyt näyttävää ratkaisua. Nanjingiin ollaan suunnittelemassa kasvien täyttämiä pilvenpiirtäjiä, joita kutsutaan pystysuoriksi metsiksi.

Nanjing Green Towers -rakennukset ovat italialaisen arkkitehtifirman, Stefano Boeri Architettin suunnittelemia. Niissä olisi yhteensä yli tuhat eri lajeja edustavaa puuta ja 2 500 erilaista kasvia. Pystysuorat metsät imisivät vuodessa 25 tonnia hiilidioksidia ja tuottaisivat päivittäin 60 kilon edestä happea.

The Independent -lehden mukaan ensimmäisten rakennusten olisi määrä valmistua vuoden 2018 aikana. Nanjing Green Towersit eivät olisi maailman ensimmäisiä pystysuoria metsiä. Stefano Boerin suunnittelema vastaava rakennelma löytyy jo Italian Milanosta.

 

Publié par Stefano Boeri Architetti sur mardi 7 février 2017

Publié par Stefano Boeri Architetti sur jeudi 11 août 2016