Bandcamp tekee hyvää – lahjoitti kaikki päivän tulonsa kansalaisjärjestölle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Presidentti Donald Trump asetti taannoin Yhdysvaltoihin väliaikaisen maahantulokiellon, joka koskee seitsemän valton kansalaisia. Päätös sai sitä vastustaneet ihmiset lahjoittamaan suuria summia rahaa kansalaisoikeuksia puolustavalle ACLU-järjestölle.

Sittemmin myös musiikin jakamiseen ja myymiseen keskittyvä Bandcamp-palvelu päätti protestoida Trumpin päätöstä vastaan avokätisellä lahjoituksella. Palvelu päätti lahjoittaa kaikki perjantaina 3. helmikuuta keräämänsä tulot hyväntekeväisyyteen ACLU-järjestölle.

– Kuten 98 prosenttia Yhdysvaltojen asukkaista (presidentti mukaanlukien), olen maahanmuuttajien jälkeläinen, Bandcampin toimitusjohtaja Ethan Diamond kirjoitti.

– Päätös estää seitsemän valtion asukkaita saapumasta Yhdysvaltoihin ei ole vain moraaliton, se rikkoo Yhdysvaltojen henkeä ja periaatteita, mies jatkoi tiedotteessaan.

Bandcamp ottaa 15 prosentin rojaltit sivuston kautta myydystä digitaalisesta musiikista ja 10 prosentista sen kautta myydystä oheistuotteista. Sivustolla artistit voivat asettaa musiikkiaan kuunneltavaksi ja myydä kappaleitaan sekä digitaalisessa että fyysisessä muodossa.