Suomalainen sai Grammyn – Johanna Rusanen-Kartano hehkuttaa voittoa!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen sopraano Johanna Rusanen-Kartano hehkuttaa Facebookissa, että hänen tähdittämänsä Penderecki-levy on voittanut parhaan kuoroesityksen Grammyn. Grammyt jakaa Yhdysvaltain musiikkialan ammattilaisten yhdistys The Recording Academy.

Kuopiosta kotoisin oleva 45-vuotias Johanna Rusanen-Kartano laulaa Penderecki Conducts Penderecki, Volume 1 -levyllä, jonka on säveltänyt puolalainen Krzysztof Penderecki. Rusanen-Kartanon lisäksi levyllä esiintyvät Agnieszka Rehlis, Nikolay Didenko, Henryk Wojnarowski ja Varsovan filharmoninen orkesteri kuoroineen.

Suomalaiset ovat voittaneet ennenkin Grammyja oopperaväen parissa, ja palkintoja on ojennettu Matti Salmiselle, Karita Mattilalle ja Esa-Pekka Saloselle. Superlaulaja Adelen esittämä Hello ja 25-albumi voitti 59. kertaa järjestettävän Grammy-kilpailun merkittävimmät kategoriat, eli vuoden parhaan albumin, vuoden parhaan levytyksen ja vuoden laulun. Hello-kappale voitti myös parhaan pop-sooloesityksen palkinnon.

Meidän Penderecki-levymme voitti Grammyn!!!!! 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆Wohoo, our Penderecki-recording is the winner!!!! 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆Congratulations Agnieszka Rehlis and Nikolay Didenko!!!!!!

Publié par Johanna Rusanen-Kartano sur dimanche 12 février 2017