Suomea ihmetellään Britanniassa: ”Oma sana alkoholin juomiselle kotona alushoususillaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen mielenmaisema ja suomalaiset tavat ovat ihmetyttäneet maailmalla kautta aikojen, ja yksi viime vuosina eniten ihmetystä saaneista on sana ”kalsarikännit”. Nyt se on nostettu esiin suositussa brittilehti The Independentissä, jonka Indy100 kirjoittaa aiheesta.

– Olemme kaikki joskus turhautuneet, kun emme ole löytäneet oikeaa sanaa kuvaamaan jotain. Suomi hoitaa kuitenkin homman. Ainakin, jos sinulle tulee odottamaton tarve juopua kotona, yksin ja alusvaatteisillasi ilman aikomusta lähteä ulos, lehti kirjoittaa.

Lehden mukaan kalsarikännit-sanaa käytetään yleensä, kun ihmisellä on ollut huono viikko ja hänellä on avattu pullo giniä ja ystävät ovat liian kiireisiä saapumaan paikalle. Samalla muistetaan mainita myös, että suomalaiset ovat kehittäneet sanalle jopa omat emojit. Niiden avulla sanaa kalsarikännit ei tarvitse kirjoittaa juovuspäissään ex-kumppanille kolmelta aamuyöllä.