Kitaransoiton opettelusta helpompaa – LED-valot opastavat soittamaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kitaransoiton opetteleminen on harvemmin yhtä helppoa, kuin monet rocktähteydestä haaveilevat toivovat. Sointujen, nuottien ja tabulatuurien kanssa tuskailevat ovat varmasti pohtineet, voisiko kappaleita oppia soittamaan kitaralla helpommalla tavalla.

Fret Zeppelin -nimisen uutuuskeksinnön luvataan tekevän kitaransoiton opettelusta helpompaa. Kitaran otelautaan kiinnitettävät LED-valot kertovat mihin kohtiin kieliä sormet tulee laittaa. Harjoiteltavan kappaleen voi valita mukana tulevan älypuhelinsovelluksen avulla.

Fret Zeppelin in taustalla ovat Brandon Borko ja Shaun Masavage, jotka halusivat tehdä kitaran soiton opettelusta intuitiivisempaa ja hauskempaa. Keksintö osoittautui menestykseksi Kickstarter-varainkeruusivustolla. Lokakuusa myyntiin saapuvan Fret Zeppelinin hinta on 199 dollaria, eli noin 185 euroa.