KLM ottaa käyttöön ohjelman kasvojen tunnistamiseksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Hollantilainen lentoyhtiö KLM Royal Dutch Airlines testaa kasvojentunnistusohjelmaa Amsterdamin Schipholin lentokentällä kolmen kuukauden ajan. Matkustajat voivat tunnistautua kameralla varustetulla pisteellä ilman, että heidän tarvitsisi esittää virkailijalle tarkastuskorttia tai passia.

KLM tiedottaa, että yhtiö haluaa tehdä matkustamisesta nopeampaa ja helpompaa uuden biometrisen tunnistusjärjestelmän avulla.

Uudenlaisia tunnistautumisia käytetään muutamilla lentokentän porteilla. KLM:n henkilökunta avustaa matkustajia tunnistautumisessa tarpeen mukaan. Matkustajien rekisteröinnissä koneelle täytyy näyttää myös koneeseennousukorttia ja passia.

Matkustajan tietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille ja niitä käytetään ainoastaan hankkeen toteutumisen analysoimisessa. Normaalisti tiedot poistuvat kasvojen tunnistussysteemistä kymmenen tunnin kuluttua.

Yhtiö pyrkii jatkuvasti hyödyntämään edistyksellistä teknologiaa. Kerroimme vuosi sitten, että KLM aloitti yhteistyön Facebookin kanssa, ja lentovarauksen pystyy viimeistelemään lähes kokonaan yhteisöpalvelun avulla.