100-vuotiaat onnellisuudesta: ”Positiivinen asenne tärkein”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nuorten ihmisten kannattaa kuunnella vanhempia, koska vanhusten elämänkokemuksesta ja heidän kertomista tarinoistaan nuoret voivat oppia paljon. Nyt yli satavuotiaat naiset istahtivat kameran eteen ja kertoivat Allure-sivustolle miten ihmiset voivat heidän mielestään olla onnellisia.

101-vuotias Betty ja 104-vuotias Helen ovat sitä mieltä, että raha ei tarkoita onnellisuutta. Betty tarkentaa, että elämiseen ihmiset tarvitsevat aina rahaa, mutta ihmisten ei tulisi tehdä rahasta koko elämänsä tärkeintä asiaa. Bettyn mukaan onnellisuudessa on kyse ihmisen asenteesta, jonka pitäisi olla aina positiivinen.

Helen kertoi, että hän on aina ollut iloinen ihminen. Ihmisen tulisi olla aina oma itsensä ja hymyillä. Naisten mukaan ihmisten kannattaa olla aina toisilleen mukavia. Mikäli joku ei olekaan mukava, tulee hänen seurastaan kävellä pois. Ihmisten kannattaa olla onnellisia ja tehdä asioita jotka tekevät heidät onnelliseksi. Vain sen ansiosta he voivat vanhempana elää mukavia hetkiä uudelleen muistojensa kautta.