Tutkimus paljasti: Näin suomalaiset masturboivat – monet myös työpaikalla!

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Suurin osa suomalaisista masturboi useita kertoja viikossa, kertoo RFSU:n tuore tutkimus. Tutkimuksen mukaan 40 prosenttia suomalaisista käyttää masturboidessaan apuvälineitä. Yksi suosituimmista välineistä on vibraattori.

RFSU tutkimus selvitti suomalaisten masturbointitapoja. Vastaajista 26 prosenttia masturboi monta kertaa viikossa ja miehet useammin kuin naiset. 41 prosenttia tutkimukseen osallistuneista miehistä masturboi useita kertoja viikossa, kun taas 30 prosenttia naisista vastasi masturboivansa harvemmin kuin joka toinen kuukausi. 58 prosenttia vastanneista saavutti orgasmin ensimmäisten 2–10 minuutin kuluttua.

Suurin osa suomalaisista kokee itsetyydytyksen tärkeäksi. Masturbointia pidetään tärkeänä, olipa henkilö parisuhteessa tai ei. Parisuhteessa olevista vastaajista 40 prosenttia pitää itsetyydytystä melko tärkenä, kun sinkkujen vastaava prosentti on 42. Noin joka kolmas mies vastasi, että masturbointi on tärkeää tai erittäin tärkeää, kun vastaava luku naisilla on vain 14 prosenttia.

Odotetusti tavallisin paikka masturbointiin on makuu-­ tai kylpyhuone, mutta 13 prosenttia vastaajista on tyydyttänyt itseään myös yleisessä WC:ssä. Yllättävää on, että 18 prosenttia vastaajista on masturboinut myös työpaikallaan.

Tutkimuksen suoritti tutkimusyritys GfK NORM joulukuussa 2016 RFSU:n toimeksiannosta. Tutkimus toteutettiin verkossa niin kutsuttuna access panel ‑tutkimuksena. Vastaajat olivat 15–65-­vuotiaita suomalaisia. Tutkimus kattaa koko maan ja otanta on läpileikkaus tuotteen pääasiallisesta kohderyhmästä. Tutkimukseen osallistui yhteensä 1.000 vastaajaa.