Fifty Shadesin raju seksi on terveellistä – tässä terveysvaikutukset

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Fifty Shades of Grey -kirjasarja nosti monissa seksivälinekaupoissa myynnit huippuunsa kun ihmiset halusivat kokeilla mielenkiinnosta erilaisia sitomistekniikoita ja piiskoja sängyssä. Nyt asiantuntijat ovat kertoneet, että sadismiin ja masokismiin liitettävien seksilelujen käyttäminen onkin sängyssä suotavaa.

Asiantuntija Ian Kerner kertoi Daily Mail -lehden mukaan, että rajumpi seksi ja vaaralliselta tuntuvat seksilelut stimuloivat ihmiskehoa niin, että niiden käyttämisellä on monia terveysvaikutuksia.

Sadomasokismi vähentää esimerkiksi ihmisten stressitasoja. Tutkijat ovat huomanneet, että sekä alistajalla että alistetulla on kehossaan vähemmän stressihormonia, minkä vuoksi heidän verensokerinsa, tulehdusarvonsa ja vastustuskykynsä ovat paremmat. Piiskaaminen ja läpsiminen lisäävät verenkiertoa, mikä puolestaan lisää ihmisten vastustuskykyä.

Rajumpi SM-seksi lisää myös hyvänolon hormonien tuotantoa kehossa, minkä vuoksi ihmiset tuntevat olonsa energisemmiksi ja onnellisemmiksi. Rajummalla seksimieltymyksellä varustetut ihmiset ovat myös henkisesti terveempiä ja mieleltään vahvempia ihmisiä, jotka kokeilevat mielellään elämässään kaikkea uutta ja uskaltavat laittaa itsensä etusijalle.