Näky järkytti silminnäkijät! Brittiautoilija kuljetti muovihevosta peräkärryssä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tieliikenteessä nähdään ajoittain hyvinkin erikoisia ratkaisuja, kun autoilija on päättänyt saada lastinsa siirrettyä paikasta toiseen keinolla millä hyvänsä. Usein tällaisissa erikoiskuljetuksissa viitataan kintaalla kaikenlaisille lakipykälille ja liikennesäännöille. Niin nytkin.

Englannissa autoillut henkilö näki hevosen seisomassa henkilöauton vetämässä peräkärryssä. Ensin vaikutti siltä, että kyseessä olisi ollut elävä hevonen, ja silminnäkijä oli järkyttynyt tilanteesta. Lähemmäksi ajettuaan hän kuitenkin huomasi, että kyseessä oli aidon hevosen sijaan täysikokoinen muovimalli. Se oli kuitenkin luokattoman huonosti sidottu peräkärryyn.

No horse box… no worries just get trailer and strap it down…? only in England Jesus Christ. #funny #shit #wtf #are #they #thinking #bet #its #abit #breezy #?

A post shared by The White Will Smith (@will_smiith__) on

Muovihevosen paino ei ole tiedossa, mutta varovaistenkin arvioiden mukaan sen paino on kymmeniä kiloja, vaikka se olisi ontto. Painava lasti oli kiinni todella heiveröisesti, sillä sen jalkoihin oli vedetty lyhyitä narunpätkiä ja päältä oli vedetty pari ohutta liinaa. Äkkijarrutuksessa lasti olisi voinut aiheuttaa vaaratilanteen autoilijoille.

Lastin heikko sitominen osataan myös Suomessa. Viime syksynä Helsingin poliisilaitos julkaisi Facebookissa valokuvan Mercedes-Benzistä, jonka ylinopeuskamera oli ikuistanut alkukesästä melko erikoisessa lastissa. Henkilöauton katolle oli nimittäin kasattu arviolta 15 autonrengasta ja niiden pälälle vielä kuormalava. Tiedossa ei ole tuliko kuljettajalle sanktioita ylinopeuden sijaan myös lastauksesta.

Helsingin poliisilaitos

PÄIVITYS: Otsikkoon ja artikkeliin lisätty maininta muovihevosesta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.