Historiallinen päätös: Eläinkaupat saavat myydä San Franciscossa vain löytökoiria ja -kissoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koirien pentutehtaat ovat vakava ongelma myös kehittyneissä länsimaissa. Suomessakin ikäviä tapauksia paljastuu tasaisin väliajoin. Nyt Yhdysvalloissa San Franciscon kaupunki on päättänyt tehdä asialle viimein jotain konkreettista. Se on nimittäin määräämässä eläinkaupat myymään ainoastaan löytökoiria ja -kissoja.

– Me todella uskomme, että lähetämme upean viestin ei paitsi San Franciscon alueelle, vaan koko Kaliforniaan, maahan ja maailmaan, Katy Tang kommentoi päätöstä.

Tiistaina tehdyn päätöksen mukaan jatkossa eläinkaupoissa myytävien koirien ja kissojen täytyy olla peräisin eläinsuojelujärjestöiltä tai löytökoiria pelastavista eläinsuojista. Alle kahdeksanviikkoisia koiria ja kissoja ei saa myydä lainkaan.

Päätöksellä on tarkoitus vaikeuttaa pentutehtaiden toimintaa ja auttaa koiria löytämään itselleen kodin. Luvanvaraisesti toimiviin kenneleihin päätöksellä ei ole vaikutusta. Yhdysvaltojen maatalousministeriö aiheutti äskettäin ihmetystä poistamalla verkkosivuiltaan viittaukset jo paljastuneisiin pentutehtaisiin.