Juotko vettä aamulla tyhjään vatsaan? Aloita viimeistään nyt

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Veden juominen on ihmiselle tärkeää ja jo kehon normaalin toimimisenkin vuoksi välttämätöntä. Ihmisen kehosta noin 70 prosenttia on vettä, minkä vuoksi ihmiset tarvitsevat usein enemmän nesteytystä kuin mitä he päivänsä aikana juovat.

Veden juominen on Lifehack-sivuston mukaan aamulla heti heräämisen jälkeen ihmiskeholle kaikkein hyödyllisintä.

Yön aikana keho korjaa itseään ja puskee bakteereja ja kehon myrkkyjä suolistoon, josta ne on hyvä saada aamulla mahdollisimman nopeasti liikkeelle. Tämän vuoksi ihmisten tulisikin juoda heti aamulla tyhjään vatsaan neljä lasillista vettä, että myrkyt lähtevät liikkeelle ja poistuvat kehosta mahdolisimman nopeasti.

Veden juominen tyhjään vatsaan lisää aineenvaihduntaa vähintään 24 prosentilla. Sen vuoksi veden juominen aamulla on jokaisen ihmisen terveydelle pelkästään hyvä asia. Veden juominen aamulla edstää myös terveellistä laihdutusta eikä ihminen tule syömään veden tankkaamisen ansiosta päivänsä aikana niin paljon ylimääräisiä kaloreita.

Kehon kosteuttaminen parantaa myös vastustuskykyä ja tekee hiuksista pehmeämmät ja kiiltävämmät. Myös ihosta tulee kimmoisampi ja hehkuvampi, minkä lisäksi veden juominen ja kehon nestetasapainosta huolehtiminen auttaa myös närästykseen ja ruoansulatukseen.